Franz Kafka Dünya edebiyat tarihin gelmiş geçmiş en iyi yazarlarından biridir. İşte Franz Kafka’nın özel hayatı ve kişiliği hakkında bilgiler…
Ne Zaman Doğdu?
Franz Kafka 3 Temmuz 1883 yılında o dönem Avusturya-Macaristan İmparatorluğu’nda yer alan bugünkü sınırları ile Çekya’nın Prag şehrinde doğmuştur.
Franz Kafka’nın Bildiği Diller
Almanca ve Çekçeyi anadili gibi konuşan Franz Kafka, Fransızcayı da bilmektedir.
Kimya Eğitimini Bırakıp Hukuk Okudu

Kafka iki ay devam ettiği Kimya eğitimini bırakıp Hukuk okumuştur.
Kafka’nın Kişiliği
Franz Kafka içedönük bir kişiliğe sahipti. Bu kişiliğini annesinden aldığı söylenir.
Franz Kafka’nın Kardeşleri

Kafka’nın 6 kardeşi vardı. Kafka kardeşlerinin en büyüğüydü. Georg ve Heinrich isimli iki erkek kardeşi Kafka 6 yaşına gelmeden ölmüşlerdi. Gabriele, Valerie ve Otilie isminde 3 de kız kardeşivardı.
En Sevdiği Fransız Yazar
Franz Kafka’nın Fransız yazarlardan en çok sevdiği yazar Gustave Flaubert idi.
Memurluk Yaptı
Franz Kafka Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra 1907 yılında İtalyan bir sigorta şirketinde memurolarak çalışmaya başlamıştır. Gündüzleri memur olarak çalışan Kafka geceleri yazarlıkyapmaktaydı. Taşra’da Düğün Hazırlıkları kitabını bu şekilde yazmıştır.
Eserleri
Franz Kafka’nın yaşadığı dönemde yayımlanan eserleri; Ein Damenbrevier, Dua Eden Adamla Sohbet, Sarhoşlarla Sohbet, Brescia’daki Uçaklar, Büyük Gürültü, Gözlem, Yargı, Ateşçi, Dönüşüm, Yasanın Önünde, Cinayet, Bir Köy Hekimi, Ceza Sömürgesi, Der Kübelteiter ve Açlık Sanatçısı isimli eserleridir. Ölümünden sonra yayımlanan önemli eserlerinden bazıları ise; Baba’ya Mektup, Dava, Milena’ya Mektuplar, Şato, Gezinti, Bir Köpeğin Araştırmaları ve Taşrada Düğün Hazırlıkları’dır.
Franz Kafka’nın Milena Jesenka’sı
Franz Kafka 1920’lerin başında Milena Jesenka ile tanıştı. Milena ile yaptıkları mektuplaşmalar Milena’ya Mektuplar kitabınının konusunu oluşturmuştur. Milena Jesenka 1944 yılında Alman toplama kampında hayatını kaybetmiştir.
Franz Kafka Vasiyet Olarak Eserlerinin Yakılmasını İstemiştir
Kafka arkadaşı Max Brod’a ölümünden önce belirttiği eserler dışında bütün çalışmalarını yok etmesini vasiyet etmiş fakat Max Brod eserleri yayınlamıştır.
Aile İlişkileri
Kafka hayatı boyunca aile baskısı altında yaşamış özellikle babasıyla iyi ilişkiler kuramamıştır. Babasına hissettiği tek duygu nefret olan Kafka 1912 yılında Hüküm adlı öyküsünde bu duruma değinmiştir.